Aktivister på Stövar-SM – bilen blockerades

Knistad (JJ) Stövar-SM för rävhundars första provdag startar om mindre än en timmes tid och nu kommer rapporter om att aktivister synts på plats.

Jaktmotståndare dök upp vid förläggningen under morgonen, men deras bil blockerades och tävlingsdeltagarna kunde åka ut till sina provrutor utan att bli förföljda. Foto: Joakim Martinsson

Joakim Martinsson, Jaktjournalens utsände sitter just nu i bilen på väg ut till en av provrutorna. Han ska följa med finskstövaren Ebbarps Katja och ägare Sven-Göran Josefsson inledningsvis. Han berättar att både aktivister och polis är på plats.

– En bil med aktivister blev blockerad av arrangörernas säkerhetsansvariga. De sätt där och tutade nonstop men kom ingen vart. Under tiden deras bil stängdes inne kunde deltagarna åka i väg till sina provrutor. Förhoppningsvis kommer det inte bli några störningar i skogen, säger han.

Vädret är en plusgrad och blir det nu ett väderomslag och går över till minusgrader kommer det bli tufft för hundarna.

– Det är inget före jag skulle vilja släppa i. Vi får hoppas det håller sig över nollan, säger Joakim Martinsson.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser