Aktivister på Stövar-SM – bilen blockerades

Knistad (JJ) Stövar-SM för rävhundars första provdag startar om mindre än en timmes tid och nu kommer rapporter om att aktivister synts på plats.

Jaktmotståndare dök upp vid förläggningen under morgonen, men deras bil blockerades och tävlingsdeltagarna kunde åka ut till sina provrutor utan att bli förföljda. Foto: Joakim Martinsson

Joakim Martinsson, Jaktjournalens utsände sitter just nu i bilen på väg ut till en av provrutorna. Han ska följa med finskstövaren Ebbarps Katja och ägare Sven-Göran Josefsson inledningsvis. Han berättar att både aktivister och polis är på plats.

– En bil med aktivister blev blockerad av arrangörernas säkerhetsansvariga. De sätt där och tutade nonstop men kom ingen vart. Under tiden deras bil stängdes inne kunde deltagarna åka i väg till sina provrutor. Förhoppningsvis kommer det inte bli några störningar i skogen, säger han.

Vädret är en plusgrad och blir det nu ett väderomslag och går över till minusgrader kommer det bli tufft för hundarna.

– Det är inget före jag skulle vilja släppa i. Vi får hoppas det håller sig över nollan, säger Joakim Martinsson.

 

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser