Aktivister ljuger om sabotage mot bil

Gotland (JJ) Under helgens Räv-SM drabbade djurrättsaktivister och jägare samman. I samband med att aktivisternas bil gått sönder har jägare anklagats för sabotage. Detta stämmer dock inte.

Enligt verkstaden rör det sig inte om sabotage. (Arkivbild)

I kölvattnet av Räv-SM Gotland har det på sociala medier pågått livliga diskussioner om den bil som jaktsabotörerna använde sig av. Efter sin aktion gick nämligen bilen sönder och aktivisterna anklagade då högljutt jägarna för sabotage.

Jaktjournalen har nu kontaktat den bilverkstad som undersökt bilen och fått klarhet i vad som hänt.

– Jag är uppriktigt sagt mycket förbannad. Inte nog med att de säger att vi bekräftat att det var sabotage. De har dessutom varit inne här på verkstaden och olovligen fotograferat, säger verkstadens chef.

Enigt honom är det omöjligt att som aktivisterna skriver på sociala medier ”öppnat motorhuven” utan att lämna tydliga spår eftersom den är spärrad och grillen måste slås sönder om den inte öppnas inifrån kupén.

– Vår undersökning visar att bilen skar i ett vevlager. Den har haft för lite kylarvatten eller olja. Det är inget sabotage bakom detta, säger verkstadens chef till Jaktjournalen.

Så här skriver aktivisterna själva på sin Facebooksida och ber om ekonomisk hjälp via swish.

”Nu har det bekräftats från verkstad att bilen har blivit utsatt för sabotage. Det var inga slitageskador, det fanns olja och allt annat var i sin ordning. Det som har hänt är att någon hällt någon form av flis i oljetråget, vilket har lett till att motorn är helt defekt. Vår bil är alltså totalt obrukbar och kostnaderna för att reparera är enorma. Bilen var låst men dessvärre går det att öppna huven ändå med en spärr under huven. Detta är vad som händer när man enbart står upp för de utan röst. Händelsen är polisanmäld och utredning kommer påbörjas. Hjälp oss att betala kostnaderna så vi snart är ute för att rädda djuren igen!”

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser