Aggressiv byälg sköts

Holsbybrunn (JJ) En äppleätande och aggressiv älg fick avlivas sedan den attackerat människor i det lilla småländska samhället Holsbybrunn.

En älgtjur som uppehållit sig i Holsbybrunn till och från i flera år sköts i helgen. Lokala skyddsjägare fick kallas ut sedan en den uppenbart berusade älgen gjort utfall mot ett barn.

–  Älgen bodde i här i byn under två år till och från. Han höll till i grönområden, parker, trädgårdar och på fotbollsplaner. Det har gått ganska bra, men han blev mer och mer aggressiv, säger Jan Mattsson, som deltog i skyddsjakten till Kvällsposten.

Älgen kunde fällas efter att den skrämts i väg ut ur bostadsområdena eftersom skyddsjägarna inte ville skjuta inom tättbebyggt område.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser