Aggressiv byälg sköts

Holsbybrunn (JJ) En äppleätande och aggressiv älg fick avlivas sedan den attackerat människor i det lilla småländska samhället Holsbybrunn.

En älgtjur som uppehållit sig i Holsbybrunn till och från i flera år sköts i helgen. Lokala skyddsjägare fick kallas ut sedan en den uppenbart berusade älgen gjort utfall mot ett barn.

–  Älgen bodde i här i byn under två år till och från. Han höll till i grönområden, parker, trädgårdar och på fotbollsplaner. Det har gått ganska bra, men han blev mer och mer aggressiv, säger Jan Mattsson, som deltog i skyddsjakten till Kvällsposten.

Älgen kunde fällas efter att den skrämts i väg ut ur bostadsområdena eftersom skyddsjägarna inte ville skjuta inom tättbebyggt område.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser