Aggresiv björn fälld i Tandsjön för Falks hundar

Lillhärdal (JJ) För bara ett par minuter sedan fälldes en aggresiv björnhona för Lars-Gunnar och Magnus Falks båda smålandsstövare Aho och Panther.

Tidigare idag berättade vi att Lars-Gunnar Falk fällde en björn i Rymdalen under jakten i går. Vi hade en kort kontakt med honom via mobilen där han berättade att jakten var i full gång och att hundarna skällde björn.

Nu har Lars-Gunnar Falk, Våmhus, ring och berättat att även morgonens jakt slutade med en fälld björn. Där han jagat med sina bröder Magnus och Mikael, samt lokala jägare.

– Jag är i skogarna utanför Tandbyn, söder om Lillhärdal. Ett par jaktkompisar hade sett färska björnspår i sanden tidigt i morse. Vi åkte hit med smålandsstövarna Aho och Panther, berättar Lars-Gunnar.

JJ:s läsare kanske kommer ihåg att vi gjorde Månadens hund på både Aho och Panther i JJ nr 12/12.

Det tog inte så lång tid innan hundarna hittade björnen som lämnat spåren på vägen. Men det var en riktigt aggresiv björn som jagade hundarna och uppehöll sig i stort sett hela tiden i täta planteringar.

– Det var riktigt svårt, björnen gjorde bland annat skenutfall mot mig när jag smög in, men det gick inte att skjuta ett säkert skott, berättar Lars-Gunnar.

Efter ett par timmars suveränt hundarbete med gångstånd och ståndskall i intervaller lyckades Back-Albert Johansson, Siljansnäs, smyga in och fälla björnen på 10 meters avstånd.

– Vi har haft en helt suverän jakt och det är alltid roligt när det lyckas efter bra hundarbeten, avslutar Lars-Gunnar som nu väntar på besiktningsmannen från länsstyrelsen i Dalarna.

Back-Albert Johansson, t h, fällde den aggresiva björnhonan på cirka 100 kg. T v Joel Enqvist och smålandsstövarna Aho och Panther. Foto: Lars-Gunnar Falk.
AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser