Ägare får ersättning för rovdjursriven hund

SÄRNA(JJ). Länsstyrelsen i Dalarna har beslutat att en hundägare i Särna får 20 000 kronor i ersättning för sin rovdjursrivna hund. Det var i slutet av förra månaden som hunden blev så svårt riven, troligen av varg, att man tvingades avliva hunden.

När hunden besiktigades så gick det inte att utesluta att det var varg som orsakat skadorna.
Ersättningen på 20 000 kronor utgår från de förskrifter som Naturvårdsverket har när det gäller ersättning hundar som dödats, avlivats eller skadats av varg, björn, lo, järv eller kungsörn.
Det här rapportearr Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser