Ägarbyte vid Hylte Lantmän

Hyltebruk (JJ) I 40 år har Karl-Göran Carlsson varit platschef vid Hylte Lantmän Ek.förening. Nu köper han företaget och alla anställda erbjuds anställning i det nya företaget Hylte Lantmän AB, skriver man i ett pressmeddelande.

Karl-Göran Carlsson, har köpt Hylte Lantmän och driver nu företaget vidare med fortsatt utveckling av produktsortimentet.

Hylte Lantmän Ek. Förening säljer hela sin verksamhet till Karl-Göran Carlsson som genom eget bolag, Hylte Lantmän AB, tar över hela verksamheten och samtliga anställda.  

Hylte Lantmän AB offentliggör idag att uppköpet av inkråmet i Hylte Lantmän Ek.förening nu är genomfört. Genom inkråmsförvärvet tydliggör Hylte Lantmän AB sin roll som en ledande aktör inom försäljning av jakt-, skog-, fritid- och trädgårdsprodukter.  

Karl-Göran Carlsson har sedan ca 40 år varit verksam som platschef i Hyltebruk och har tillsammans med personalen byggt upp en framgångsrik verksamhet som nu tar steget mot nästa nivå med en större produktportfölj samt mer kostnadseffektiva lösningar.

Hylte Lantmän Ek.förening grundades för ca 100 år sedan i Hylte kommun och har sedan dess utvecklats till att bli en ledande aktör inom  jakt- skog- fritid- och trädgårdsprodukter med en omsättning på ca 100 miljoner kr.  

– Ägarskiftet är helt i linje med Hylte Lantmäns långsiktiga mål, att fortsätta uppfattas som en av Sveriges främsta leverantörer av jakt- skog-fritid- och trädgårdsprodukter, samt säkerställa att verksamheten och dess anställda finns kvar i Hyltebrukt under lång tid framöver, säger Ingemar Steneteg, ordförande i Hylte Lantmän Ek.Förening.  

Hylte Lantmän AB avser att bedriva verksamheten vidare i Hyltebruk och stärka erbjudandet genom en rad investeringar i sortiment och anläggningar.

Samtliga anställda i Hylte Lantmän Ek. förening kommer att erbjudas anställning i det nya bolaget. Det nya bolaget fortsätter även som tidigare med samarbetet med Jaktia.

 – Vi attraheras av Jaktias franchisekoncept där Jaktia bistår med ett flertal olika konceptlösningar, säger Karl-Göran Carlsson.

-Det känns riktigt bra att kunna erbjuda ett ännu bredare jakt och fiskesortiment vilket kommer stärka vår position i den tuffa, globala konkurrensen.  

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser