Adelsövargen attackerade lamm

Stockholm (JJ) Den varg som för ett par veckor sedan skymtades i samband med att en hund blev angripen på en gård på Adelsö har nu varit i farten. I går attackerades tre lamm på ön i Ekerö kommun.

Länsstyrelsen besiktigade lammen under onsdagen för att avgöra vilken typ av djur som angripit dem.

–- Ett av lammen påträffades dött medan de andra två  var så skadade att de var tvungna att avlivas. Det går inte att avgöra helt säkert, men bettens placering tyder på att det är en varg, säger Jakob Broander.

I den aktuella hagen har Länsstyrelsen nu satt upp så kallade lapptyg och ljudskrämmor för att minska risken för ett nytt angrepp de närmaste veckorna.

– Rovdjur som utfört angrepp på tamdjur har en benägenhet att komma tillbaka till samma plats för att hämta mer mat, och det vill vi ju undvika till varje pris, säger Jakob Broander vidare.

Det har under flera månaders tid inkommit rapporter om att varg setts på Adelsö och öarna intill, och häromdagen fick Länsstyrelsen in bilder på en varg tagna i området. För ett par veckor sedan rapporterade Jaktjournalen om hur en vildsvinsjägare som satt på pass såg en varg. Samtidigt attackerades en sällskapshund av okänt djur men den attacken låg enligt Länsstyrelsen en räv eller grävling bakom.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser