Jaktnyheter


Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.
Ha en skön jakthelg allesammans. Det ska vi ha. Bilden kommer från ett härligt klövviltsjobb signerat @mattiasstedtjaktbild i senaste numret av #jaktjournalen #kronvilt #klövviltsjakt #drevjakt #spänningpåpassetIdag har vi på redaktionen haft Anna Pamuk från Fjällveterinären på besök. Vi är superstolta över att ha henne i teamet och ser fram emot att publicera hennes intressanta artiklar om jakthundar även nästa år. Dessutom har vi lite andra spännande grejer på gång! #jaktjournalen #fjällveterinären #planeringsmöte #jakthundNytt fullproppat nummer ute nu. Stanna till vid macken på väg mot jaktkojan och förse dig med ett exemplar! #jaktjournalen #jaktreportage #jaktglädje #jaktutrustningKommer kallad fast ej strax ty född till slav är ingen tax... Gårdagen bjöd på ett härligt buktande drev och rådjur i pass. Månadens hundreportage genomfört i de småländska skogarna #drevjakt #taxjakt #rådjursjakt #månadenshund #jaktjournalenEn ny redaktionshund gör sina första stapplande steg i skogen. Jaktintresse finns det gott om även om ynglingen brister i rutin. Idag skällde han på det mesta. #tyskjaktterrier #drevjakt #dovhind #varjeminutiskogenärnyttig #redaktionshundNu snackar vi ”krutgumma”💥💪🏻 Ingrid Ludwig, 79 år, fällde igår en 20-taggare. Läs mer. Länk i bio #jaktjournalen #älgjakt #krutgumma #jaktglädje #stortjur #jämtlandDagen gryr och det är dags för sista rycket på redaktionsjakten i Ströms Vattudal för denna gång. #jaktjournalen #älgjakt #strömsvattudal #medarbetareKanonstart på Vår redaktionsjakt i Ströms Vattudal. Joakim Martinsson gjorde inget misstag. #jaktjournalen #tidningenförjägareavjägare #strömavattudal #jämtland #järnhästenFör bröderna Andreas @almespang och Fredrik @fredrik.almespang är träskällarjakten nummer ett. Jaktjournalens @seger68 fick förmånen att haka på bröderna och Norrbottenspetsen Pilkalampinoppis Vira till de djupaste urskogarna. Bildsmakprovet från kommande reportaget är bara helt 💪🏻💥👌🏻 #jaktjournalen #träskällarjakt #norrbottenspets #fågeljakt #tjäderjaktNytt nummer av JJ ute. Håll till godo. #jaktjournalen #jakttidning #jaktreportage #jaktutrustning #älgjakt #vapentest
Jägarnas KÖP & SÄLJ
Nytt på Robsoft
Jaktbutiker. Bästa/Sämsta
Oskjuten R8 pipa 30-06 mot grövre
Aimpoint Micro H1, 2MOA, weaverfäste
Ägarna till T3 Tac A1 & Ruger PR
Woodleigh till 8x57
Böcker om jaktrelaterat köpes
PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Annonser