Jaktnyheter


Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.
Två fantastiska varelser i samma bildruta. Blir inte mycket bättre! #älgjaktsreportage #jaktjournalen #dalsland #jämthund #surälgkoVår norrländska medarbetare @seger68 förundras över den sydsvenska vilttätheten. Vi misstänker starkt att det nästan blev kortslutning i hjärnkontoret när han på en dag såg fler klövvilt än han gör under en hel höst hemma i Norrbotten #jaktjournalen #drevjakt #dovvilt #vildsvin #rådjurGrattis till vinsten av Småhunds-SM Claes Strömberg och Snöbäckens Kings Lynn. #småhundssm #taxjakt #jaktprov #mästerskap #jaktjournalenBara minuter kvar till släpp på #småhundssm. Ute på Torpön är taxen Kitty och Staffan redo. Följ tävlingen live på Jaktjournalen.se.Provrutorna lottas inför morgondagens #småhundssm. Jaktjournalen är på plats och rapporterar live när #beagle, #basset, #drever och #tax gör upp.
Klockan åtta i morgon släpper dom.Nytt nummer ute nu! Spännande läsning. Möt vakjägaren från Norrbotten som fällt fler rävar än de flesta. Dessutom får ni veta hur jakten med våra prenumeranter gick i Ströms Vattudal #jaktjournalen #jaktreportage #jaktglädjeTaxjakt när den är som bäst med buktande rådjursdrev. Men det är inte alltid så lätt att få djuren i pass, något som jägarna i den västerbottniska dalgången fick uppleva. JJs @seger68 var med när duktiga taxen Bruno till slut fick lön för mödan. #jaktjournalen #taxjakt #drevjakt #rådjursjakt #västerbottenGrattis till SM-titeln Bärimilla Kelly och Bjarne Engström, vinnare av Stövar-SM för harhundar 2018 #jaktjournalen #stövarsm #harjakt #jaktprov #elitprov #hamiltonstövareCarmas hare kom rakt i knät på @joakimmartinson flera hundar driver än. Det är långt i från klart och riktigt spännande! Följ tävlingen på vår hemsida. #Hamiltonstövare #jaktjournalen #hare #svenskhareSörpåskogens Lovis har drivit hem ett förstapris nu på den andra provdagen och är med i leken. Än kan mycket hända. Ägare Lars Nyström från Luleå är nöjd och Lovis ska strax släppas på nytt. Jaktjournalen liverapporterar på vår hemsida. #stövarsm #harjakt #elitprov #finskstövare
Jägarnas KÖP & SÄLJ
Nytt på Robsoft
Jaktbutiker. Bästa/Sämsta
Oskjuten R8 pipa 30-06 mot grövre
Aimpoint Micro H1, 2MOA, weaverfäste
Ägarna till T3 Tac A1 & Ruger PR
Woodleigh till 8x57
Böcker om jaktrelaterat köpes
PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Annonser