8 miljoner kronor till mårdhundsprojektet

Kungsbacka (JJ) Naturvårdsverket har beslutat att finansiera mårdhundsprojektets fortsatta verksamhet i år med 8 miljoner kronor.

Mårdhundsprojektet vars syfte är att både kartlägga och hindra mårdhundens spridningen i Sverige har tilldelats 8 miljoner kronor av Naturvårdsverket för verksamheten i år.

P-A Åhlen som driver projektet tillsammans med fältpersonal och andra forskare har hittills berättar att det fällts över 400 mårdhundar inom projektets ramar och att de bromsat artens framfart i Sverige.

Enligt Svensk Jakt kommer mårdhundsprojektet beviljas 8 miljoner kronor per år även för 2015 och 2016 om Naturvårdsvårdsverket får medel avsatta.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser