700 000 kronor insamlade till norsk vargrättegång

Norge (JJ) Människor har skänkt drygt 700 000 kronor till kostnaderna för rättegången om den norska vargjakten.

Världsnaturfonden WWF anser att den norska vargjakten bryter mot lagar och internationella överenskommelser och har därför stämt staten.

Förhandlingarna startar på tisdag i Oslo tingsrätt.

Norska nyhetssajten P4.no rapporterar att WWF samlat in 380 000 kronor från människor som vill bidra till kostnaderna för rättegången.

Utmarkskommunerna sammanslutning, som organiserar fårnäringen i Norge, har samlat in 329 000 kronor, skriver Nationen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼