60-70 eller 90 björnar i Jämtland?

Östersund (JJ) Det blir Naturvårdsverket som ska avgöra björntilldelningen efter att två överklaganden inkommit till länsstyrelsen.

Jägareförbundet och politikergruppen i viltförvaltningsdelegationen i Jämtland vill att det skjuts fler än de 60 björnar länsstyrelsen beslutat om.

Om det finns tillräckligt med björn i länet för ökad tilldelning råder det delade meningar om.

Länsstyrelsen har skickat överklagandena vidare till Naturvårdsverket, som ska ta ställning till om något av kraven på 70 respektive 90 björnar ska godkännas.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser