49 björnar skjutna!

Uppsala (JJ) Sedan i lördags har björnjakten pågått 304 björnar finns på tilldelningen fördelade över 7 län. Just nu är 49 björnar inrapporterade till länsstyrelsen och SVA i Uppsala som sköter sammanställningen.

I Dalarna har björnjägarna lyckats bäst där 17 björnar är fällda av 30 på tilldelningen. 5 björnar är också tilldelade inom renskötselområdena i Dalarna, men där är ännu ingen fälld.

Även i Gävleborg har jakten gått bra med 13 fällda björnar efter två och en halv dags jakt.

I Västerbotten har ännu ingen björn fällts, trots försök med åteljakt. Även björnjägarna i Värmland har än så länge kammat noll.

Så här ser aktuell avskjutningsstatistik ut vid 14-tiden måndag den 23 augusti:

Dalarnas län 17
Gävleborgs län 13
Västernorrland 2
Jämtlands län (område 1) 6
Jämtlands län (område 2) 7
Norrbottens län 4
Värmland 0
Västerbotten 0

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser