48 björnar kvar att fälla i Norrbotten

48 björnar finns kvar att fälla i Norrbotten. Foto: Roger C ÅströmLuleå] (JJ) Björnjakten pågår för fullt i Norrbotten. 19 björnar har hittills fällts under årets jakt, enligt de rapporter som kommit in till länsstyrelsen.

Jokkmokk har tre björnar fällts, i Luleå har jägarna rapporterat in tre skjutna björnar. I Arjeplog handlar det om två hanar och en hona. Även i Kiruna handlar det om tre björnar – tre honor.  

I Piteå, Arvidsjaur, Pajala, Överkalix och Övertorneå har jägarna lyckats fälla en hane. I Gällivare handlar det om en hona.  

Under årets licensjakt får totalt 67 björnar fällas. Tilldelningen är 59 björnar i inlandet och åtta björnar i kustområdet.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser