41 av 20 tilldelade knubbsälar skjutna

Bohuslän (JJ) Skyddsjakten på knubbsäl längs med västkusten gick fort och överskjutningen i Västra Götalands län var rejäl.

Naturvårdsverket ger jägare i Västra Götalands län möjlighet att fälla 30 knubbsälar till innan nyår. Arkivfoto: Per Jonson

Vårens skyddsjakt på knubbsäl längs med västkusten var tänkt att pågå från den 1 januari till och med den 31 mars. Men efter mindre än en vecka är hela knubbsälstilldelningen fylld och Västra Götlandsregionens tilldelning på 20 djur landade istället på 41 knubbsälar.

I de två andra regionerna Halland(15) och Skåne(5) som tillsammans också har en tilldelning på 20 djur har inga fällda djur rapporterats.

I dagsläget är det oklart vad överskjutningen får för konsekvenser. Per Riesberg, på Naturvårdsverket känner till den rekordsnabba avskjutningen men har inte detaljkännedom om skyddsjakten. Ansvarige handläggaren Per Mahrs har semester.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser