40 000 kronor i böter för olaglig vildsvinsfälla

Jönköping (JJ) En kvinna ha dömts till 40 000 kronor i böter för att ha fångat vildsvin i en olaglig fällkonstruktion, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Det är Jönköpings tingsrätt som dömt kvinnan för jaktbrottet. Enligt Sveriges Radio Jönköping ska kvinnan ha byggt en konstruktion av höbalar. En gång ledde vildsvinen till en större inhägnad där det utfodrades med bröd.

Med hjälp av en viltkamera som skickar mms kunde kvinnan se när vildsvinen dök upp. Genom att dra i ett snöre stängde hon då till en grind för att hålla djuren inne i inhägnaden.

Kvinnan säger själv att hon inte hade några intentioner av att döda djuren. Hon ville bara räkna antalet vildsvin. Men den förklaringen tror inte Tingsrätten på som dömer henne till 40 dagsböter á 1 000 kronor.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser