35 vargar fällda hittills

Kungsbacka (JJ) Totalt har 35 vargar skjutits under årets licensjakt. Endast åtta vargar återstår innan tilldelningen är fylld.

I helgen sköts tre vargar i Dalarna där licensjakten drog i gång efter mycket om och men. En av vargarna hade skabb. I Värmland fälldes ytterligare fem vargar. Tre i de norra området och två i det södra området.

En av vargarna som tidigare skjutits i Örebro län har också avräknats från tilldelningen eftersom den hade skabb. De har fortfarande kvar en varg på tilldelningen i länet, men ingen varg har rapporterats skjuten under lördagen eller söndagen.

Högsta Förvaltningsdomstolen har på sin hemsida meddelat att deras beslut kring prövning av överklagandet från Nordulv kommer att komma under veckan.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser