32 björnar fällda i Jämtland

Östersund (JJ) Nästan hälften av det tilldelade björnarna i Jämtland har fällts efter en veckas jakt.

I jaktområdet söder om E 14 återstår 22 djur att fälla. I området norr om E 14 återstår 16 björnar.

Nytt för i år är att länet delats in i fyra områden och att det i de östra områdena endast får fällas 25 björnar fram till den 16 september.

Kvar i det sydöstra området (1b) finns tre björnar kvar fram till den 16 och i det nordöstra (2b) finns nio björnar kvar. Efter den 16 september blir resterande björnar lovliga i hela länet.

Område 1 Söder om E14, högst 35 björnar får fällas varav högst 25 inom område 1b före den 16 september. Återstående björnar får därefter fällas inom hela område 1.    
Område 2: norr om europaväg 14, högst 35 björnar får fällas varav högst 25 inom område 2b före den 16 september. Återstående antal björnar får därefter fällas inom hela område 2.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser