31-åring vann vapentvist

Vikbolandet (J) En 31-årig man återfår sina vapen efter fyra månader.

Mannens vapen med tillhörande ammunition och vapenlicenser omhändertogs i december 2014 då polismyndigheten, efter anmälan från läkare vid Vrinnevi­sjukhusets vuxenpsykiatriska enhet, bedömde att det av medicinska skäl förelåg risk för missbruk av skjutvapen.

Vapnen hölls i polisens förvar i väntan på vidare utredning varpå 31-åringen överklagade beslutet. Förvaltningsrätten avslog mannens överklagan, men kammarrätten beslutar nu att mannen ska återfå sina vapen då deras utredning visar att det inte längre finns grund för omhändertagande.

Mannen har fått hjälp med den smärtproblematik som var aktuell vid tillfället för anmälan, skriver Folkbladet.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser