Får jaga rådjur i februari!

Hallstahammar (JJ) Länsstyrelsen i Västmanland säger ja till rådjursjakt i februari. En odlare i Hallstahammars kommun tillstånd till skyddsjakt för att freda sin fruktodling.

Bakgrunden är att en rådjursflock tagit sig in på en inhägnad fruktodling i kommunen.

Försök att mota bort en flock rådjur har misslyckats. Om rådjuren får tillåts finnas kvar kan de förorsaka skador på fruktträdens bark och knoppar, vilket medför stor ekonomisk skada för odlaren.

Förutsättningen är att den bedrivs inom det inhägnade området, att den bedrivs under februari månad, att kid fälls före getter och att jakträttsinnehavaren eller annan person med jakträtt på området sköter jakten.

Länsstyrelsen vill ha en rapport om antalet fällda rådjur under skyddsjakten senast 15 mars i år, skriver tidningen VLT.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser