25 000 kräver att regeringen ger vargskytt nåd

Kvällstidningen GT/Expressen har fått in över 25 000 namnunderskrifter på sitt upprop om nåd för vargskytten Stig Engdal, Dalsland.

Stig Engdahl är dömd till sex månaders fängelse för att han sköt en varg som hotade hans får på gården i Ed i Dalsland. Den 1 mars ska han börja avtjäna straffet.
En rad riksdagsmän och andra politiker från alla partier utom vänsterpartiet och miljöpartiet har skrivit på, enligt GT, som konstaterar att det verkar vara främst socialdemokrater som svängt i rovdjursfrågan.
”Att nu över 25 000 människor skrivit på GT:s upprop om nåd för vargskytten Stig Engdahl – speciellt som det sker under ett valår – har förmodligen ökat politikernas intresse än mer”, skriver tidningen på sin sajt gt.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser