229-kilos björn fälld i Liden

Västernorrland (JJ) En 229-kilos björnhane fälldes på onsdagen i Liden i Sundsvalls kommun för Rasmus Boströms och Stefan Lindströms hundar.

Alexander Fagerlund och Jonas Lännbjer samt jakthundarna Bull och Donna vid den fällda björnen. Foto: Privat

– Vi hittade spår och det blev ståndskall efter några kilometer. Men det stod så tätt att jag gick in och vindstötte ståndet, berättar Rasmus Boström.

Hans jämthund Donna var efter björnen tillsammans med Stefan Lindströms stövare Bull.

Det gick ut på en traktorväg och där stod Alexander Fagerlund beredd.

– Jag sköt ett skott och den blev kvar på platsen, berättar Alexander Fagerlund.

Rasmus Boströms Bearplay-kompanjon, Jonas Lännbjer, filmade dramatiken.

– Jag är nöjd med hösten. Vi har varit med när åtta-nio björnar fällts. I några fall har vi haft tag i småbjörnar som bara sprungit och då har vi brutit, säger Rasmus Boström i en kommentar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser