22-åring vargdödad!

En 22-årig man från Ontario i Nord-Amerika har med all sannolikhet dödats av en flock vargar.

Mannen som varit försvunnen ett par dagar hittades i tisdags vid Points North Landing.
– Skadorna som finns på mannen är djurbett, säger Heather Russel, talesman för Royal Canadian Mounted Police. Man säger också att det observerats varg i området och på platsen runt 22-åringens kropp fanns också vargspår.
Den rutinerade vildmarksmannen Wayne Galloway säger att han inte är överraskad över att varg står bakom attacken. Han har sett en ständigt ökande vargstam.
– När bytesdjuren minskar i takt med ökad vargstam kan människan bli nästa bytesdjur, säger han till Canadian Broadcasting Corporation.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser