200-kilos björn fälld i Hagsta

Johan Öhman och Kalle Johansson gratulerar varandra efter den lyckade björnjaktenGävle (JJ) En rejäl björnhane som vägde 200 kilo sköts på ståndskall idag på morgonen i Hagsta norr om Gävle.

Björnen sköts efter ståndskall av plotthunden Filippa och gråhunden Amalia, som ägs av Johan Öhman. Björnen fällde av Johan och Kalle Johansson.Jakten började med att en bockjägare såg björnen på morgonen och Johan kunde släppa direkt på spåret. Efter 300 meter hittade hundarna björnen och ståndskallet blev kvar på upptaget. Efter cirka 15 minuter var Johan och Kalle framme och båda sköt samtidigt.
-Passkyttarna berättade efteråt att det hördes som en smäll, berättar Johan till Jaktjournalen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser