20-tal jägare bötfällda

Luleå (J) Ett 20-tal jägare i Norrbotten har bötfällts eftersom de körde bil med laddat vapen i bilen.

Tidningen Svensk jakt skriver som resultatet, något som bekymrar polisen i Norrbotten.

– Jägarna slänger in vapnet i bilen och sen sticker de iväg. Vi har stoppat flera jägare i höst som varit på väg för att hämta hunden och som haft sitt vapen laddat i baksätet. De här jägarna har fått kraftiga böter. Man får, under inga som helst omständigheter, ha ett laddat vapen i bilen, säger Lars Lundman, faunasamordnare vid polisen, till Svensk jakt.  Han tycker att jägarna bör skärpa sig.

– Det handlar om slarv och nonchalans. De flesta som fått böter är 45 år och äldre. Jag har full förståelse för att man kanske vill rädda hunden, men jag har ingen förståelse för att man kör omkring med laddat vapen. Och man får verkligen hoppas att det inte inträffar någon dödsolycka på grund av det här slarvet, säger Lundman till Svensk jakt.

Att frakta ett vapen som har ammunition i patronläge eller i magasin är ett brott mot vapenlagen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser