19 hundar konstaterat vargdödade i år

Kungsbacka (JJ) Hittills har 19 hundar anmälts dödade av varg till försäkringsbolag och myndigheter. Det är sju fler jämfört med i fjol.

En av höstens vargdödade hundar. Drevern dödades utanför Årjäng. Foto: Privat
Jesper Jönsson som driver webbportalen vargfakta har gjort en sammanställning över de hundar som attackerats och dödats av varg i år. I listan återfinns inte de hundar som klarat sig med livet i behåll, inte heller de hundar som kan ha dödats av varg men som inte anmälts till myndigheter eller försäkringsbolag.

I fjol anmäldes 12 hundar vargdödade. Enligt Jesper Jönsson sammanfaller ökningen av vargdödade hundar med vargstammens populationsökning.

”Ökningen av vargangrepp på hundar matchar ökningen av antalet vargar. Från ett fåtal angrepp under 1990-talet handlar det nu om tvåsiffriga tal och det finns ingen anledning att tro på en minskning”, skriver han.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser