17 kvigor omkom

Frankrike (JJ) Här om dagen utsattes en kvigbesättning i Värmland för en vargattack. En kviga miste livet och 25 djur bröt sig ur hagen. I Frankrike där effekterna av en växande vargpopulation nu ger sig till känna på allvar. Nyligen förlorade en lantbrukare i Haute-Savoie 18 kvigor när en grupp vargar jagade en flock på 70 nötdjur.

Incidenten rapporterades i lokala medier i går och Vargfakta.se uppmärksammade händelsen. En lantbrukare i Haute-Savoie i södra Frankrike fick sin besättning på 70 kvigor jagade av en flock vargar. Djuren sprang i panik och 18 av kvigorna föll ut för ett 30 meter högt stup och omkom.

Kvigorna tillhörde mejeriverksamheten Champ-Alpine, 1 400 meter över Thorens-Glières. Enligt rapporteringen har angrepp skett med jämna mellanrum sedan 2007. Den senaste händelsen har dock lett till de allvarligaste konsekvenserna hittills.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser