15-åring sköt björnhanne

Ljungaverk (JJ) 15-årige Johan Kempe, Ljungaverk, gjorde inga misstag när den stor björnhannen kom in i passet. Med två skott sköt Johan björnen som vägde 188 kilo.

Johan har lång erfarenhet av jakt efter att ha följt med sedan han var fem år. Förra veckan klarade han av jägarexamen och fick för första gången sitta med jaktledaren Örjan Grelz under älgjakten.
Som nybakad uppsiktsjägare drömde Johan om en älgtjur i passet. Verkligheten visade sig vara en annan när björnen dök upp cirka femtio meter från passet. Johans första skott fick björnen att ramla. När den sedan visade huvudet sköt Johan ett skott i halsen och därmed var jakten avslutad.
 Totalt 143 björnar får skjutas under höstens jakt i landet.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser