14 vargar i samma flock – Länsstyrelsen bekräftar

Under ett informationsmöte på torsdagen med representanter från Länsstyrelsen i Gävleborgs län bekräftades att en flock med 14 vargar rör sig i ett område utanför Järvsö.

Jaktjournalen rapporterade i slutet av november om att 13 vargar observerats utanför Bollnäs. Nu höjs siffran till 14 vargar och bekräftas av länsstyrelsen.

– Det var visserligen två fjolåringar, men det är jävligt många vargar, säger Sone Persson naturbevakare på länsstyrelsen till Hela Hälsningland.

Det var under torsdagskvällen Länsstyrelsen i Gävleborgs län höll ett informationsmöte för ett trettiotal personer i Kilafors.

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼