14-åring tjej förföljd av varg!

14-åriga Sandra Kristoffers, Nås, glömmer aldrig lördagskvällens promenad utanför hemmet. En varg förföljde henne på byvägen.– Hon var panikslagen då hon kom hem, rusade in genom dörren och grät, berättar pappa Åke Kristoffers, till Dala Tidningar.

Det var vid 23-tiden på lördagskvällen som Sandra knallade iväg hemåt. Hon gick på Storängsvägen söderöver mot hemmet, en sträcka på cirka 500 meter.

Sandra berättar att hon kände sig iakttagen och när hon vände sig om fick hon se djuret som hon då hade strax bakom sig.Sandra skyndade hemåt men vargen fortsatte att förfölja henne, på fem-tio meters avstånd.

När hon sprang så sprang också vargen bakom och den var något tag alldeles jämsides med henne på vägen.

– Jag skrek för att försöka skrämma iväg den, men det brydde den sig inte om, berättar hon.Som tur var gick vargen inte till anfall mot henne och hon lyckades ta sig hem utan att ha blivit direkt attackerad. Men hon kände sig jagad och var närmast vettskrämd.

– Min första tanke var att det nog hade varit en hund som följt efter flickan, berättar pappa Åke. Men när jag tittade ut så stod vargen där ute på grannens gräsmatta.

– Sedan tog jag bilen och åkte ut och kunde då iaktta vargen flera gånger i skenet av billyset och jag är helt säker på att det verkligen var en varg. Frugan såg den också, säger han.

AKTUELLT

Annonser