13 björnar fällda

Just nu är 13 björnar fällda under årets jakt i norrland. Ytterligare en är påskjuten, men inte återfunnen och har räknats bort från licensen.

Den påskjutna björnen i Ockelbo är inte återfunnen. Länsstyrelsen i Gävleborg har dock beslutat att räkna bort björnen från tilldelningen i länet.Bäst har jägarna i Dalarna lyckats, nyligen sköts en hande idag utanför Orsa och totalt har man nu skjutit 7 björnar i länet. I Västerbotten, Västernorrland och Värmland har ännu inga björnar fällts.Björnjägare som kontaktat JJ säger att det är besvärliga förhållanden med värme och torra marker, vilket gör att björnhundarna har svårt att få upp vittring.Har du bilder eller spännande berättelser från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser