13 björnar fällda

Just nu är 13 björnar fällda under årets jakt i norrland. Ytterligare en är påskjuten, men inte återfunnen och har räknats bort från licensen.

Den påskjutna björnen i Ockelbo är inte återfunnen. Länsstyrelsen i Gävleborg har dock beslutat att räkna bort björnen från tilldelningen i länet.Bäst har jägarna i Dalarna lyckats, nyligen sköts en hande idag utanför Orsa och totalt har man nu skjutit 7 björnar i länet. I Västerbotten, Västernorrland och Värmland har ännu inga björnar fällts.Björnjägare som kontaktat JJ säger att det är besvärliga förhållanden med värme och torra marker, vilket gör att björnhundarna har svårt att få upp vittring.Har du bilder eller spännande berättelser från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser