12 misstänkta för illegal vargjakt

Norge (JJ) Polisen i Hedmark tillsammans med Økokrim har i dag gripit tolv personer som misstänks för illegal jakt på varg.

 Gripandena skedde i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal och Elverum.

– Insatsen är ett resultat av spaningsarbete som genomförts under vinter mot grupperingar som enligt Polisens bedömning håller på med organiserad tjuvjakt på varg inom förvaltningsområdet, säger förste Tarjei Istad statsadvokat på Økokrim.

– Det har genomförts husrannsakan där man bland annat att letat efter eventuellt illegalt skjutna rovdjur. Det har också beslagtagits en del vapen för det finns misstanke att folk har jagat utan vapenlicens. Dessutom har det hittats en del vapen som inte återfunnits i vapenskåp, säger Tarjei Istad.

Illegal jakt på varg räknas i Norge som ett allvarligt miljöbrott och fängelsestraff som påföljd.

Brottsrubriceringen i ärendet är efter norska straffeloven § 152 b om allvarlig miljökriminalitet tillsammans med straffeloven § 60 a om organiserad kriminalitet.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser