100 skarvar får skjutas i Västerbotten

Västerbotten (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har beslutat om skyddsjakt på skarv. Fram till och med årsskiftet får 100 skarvar fällas.

– Syftet är främst att förhindra de skador som skarven orsakar för yrkesfiskare, säger Erik Lindberg, jakthandläggare Länsstyrelsen Västerbotten i ett pressmeddelande.

För att få skyddsjaga skarv ska ett antal villkor uppfyllas. Jägaren ska bland rapportera fälld fågel och jaktområdet senast två veckor efter jakttillfället till Länsstyrelsen.

Skjuts de tilldelade 100 skarvarna innan jakttiden går ut avlyses jakten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser