Yxrånare stal jaktgevär från 80-årigt par

Uppsala (JJ) Ett äldre par hotades med yxa i sin bostad av två rånare som kom över kontanter och jaktvapen.

Rånet inträffade i Åkerlänna, nordväst om Uppsala. Det äldre paret, som är i 80-årsåldern, låg och sov i sin ensligt belägna villa när två omaskerade förövare, en man och en kvinna tog sig in i huset.

– Det var två för paret okända personer. De använde inte fysiskt våld men uppträdde hotfullt, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen.

Rånarna befann sig en längre stund i huset, medan de tvingade sina offer att lämna ifrån sig olika värdesaker. Bland annat kontanter och jaktvapen, som mannen tvingades plocka fram ur ett låst vapenskåp.

Rånarna tog även med sig de telefoner som fanns i bostaden innan de åkte i väg i en bil. Den äldre mannen var därför tvungen att cykla fem kilometer för att larma polisen.

Uppsalapolisen har sänt ut rikslarm efter de efter de båda rånarna, skriver Uppsalatidningen.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser