Ytterligare en björnhona med ungar skjuten

HÄRJEDALEN (JJ). I dag på morgonen sköts ytterligare en hona som hade ungar i följe, rapporterar ltz.se. Senast i går sköts en hona som hade två ungar med sig.

Björnhonan sköts nu på morgonen i Härjedalen men var är fortfarande oklart. Polisen från Sveg är påväg till platsen för att göra en platsundersökning.

I går hände samma sak när en hona med två ungar sköts i Älvros. Då beslutade länsstyrelsen i Jämtland att ungarna var tillräckligt stora för att klara sig själva. Hur stora ungarna är till den hona som sköts nu på morgonen är fortfarande och länsstyrelsen ska ta beslut under dagen om ungarna ska få leva.

En skjuten björnhona som har följe av ungar tillhör de allvarligare jaktbrotten men det är samtidigt mycket svårt för jägaren att avgöra om honan har ungar eller inte. Ibland lämnar honan ungarna om hon känner fara omkring sig.

– Att skjuta en björnhona tillhör de brott som alltid bedöms hårdare, men det är ofta mycket svårt att bevisa att jägaren har varit oaktsam, säger Agneta Brovinius på polisen i Östersund till ltz.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser