Ytterligare en björn skjuten i Älvdalens kommun!

DALARNA(JJ). I dag på förmiddagen har det fällts ytterligare en björn inom delområd ett, renskötselområdet, i Dalarnas län. Cirka klockan 13.58 i dag rapporterade länsstyrelsen att det därmed återstod tre björnar inom delområde ett. Inom övriga delar av länet är jakten sedan tidigare avlyst och kommer inte att återupptas.

Björnen fälldes klockan 10.20 i dag vid Floåsen i Älvdalens kommun. Den första björnen inom delområde ett fälldes den 7 september vid Gudmundsåsen i samma kommun.

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan ha förändrats!

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser