Ytterligare 12 vargar ska skjutas

Naturvårdsverket har beslutat att 12 vargar ska få skjutas under så kallad skyddsjakt i de fem län där vargjakten bedrevs tidigare i vinter. Naturskyddsföreningen är upprörd över beslutet.

Det är verkets beslut om att ge klartecken för skyddsjakt av tolv vargar i de fem län där vargen har fast förekomst.

Beslutet innebär att 45 vargar kan komma att skjutas i Sverige i år.

Under licensjakten fälldes 28 vargar. Ytterligare fem djur har skjutits i samband med skyddsjakt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser