Ynglingar jagade rådjur med snöskoter

VÄSTERBOTTEN(JJ). En familj i Lövberg blev vittnen till hur två ynglingar jagade ett rådjur med snöskoter. - Det var helt sanslöst, säger mamman i familjen till Västerbottens-Kuriren.

Som bekant har den hårda vintern gjort livet svårt för rådjuren. Familjen i Lövberg har kämpat länge med att ge en rådjursfamilj föda. 
– I år har rådjuren haft det extra tufft. De har till och med kommit upp på verandan och ätit maten liggandes på sidan, berättar hon.

Under söndagskvällen gjorde de en obehaglig upptäckt. På andra sidan Kultsjön såg de hur ett rådjur jagades av ynglingar på en snöskoter. 
– Vi trodde först att de försökte få tag på sin hund, men när jag tog fram kikaren såg jag att det var ett rådjur som kämpade för sitt liv när det försökte komma undan skotern, berättar mamman.

Till slut tog sig rådjuret in i riset vid sjön. Men de två ynglingarna hoppade av skotern och försökte fånga det utmattade rådjuret till fots.
– Rådjuret hoppade fram och tillbaka för att inte bli tagen. Det var helt sanslöst. Det är inte okej att köra som man vill bara för att man är i fjällen.

Pappan i familjen körde iväg ungdomarna sedan han tagit sig ut till platsen. 
– Deras enda förklaring var att de skulle jaga rådjur. De tyckte väl att det var roligt, berättar han.

Rådjuret blev mycket utmattat men klarade livhanken.
Händelsen är polisanmäld.
Det här uppger Västerbottens-Kuriren.

1 kommentar

  • stollar
    man kan verkligen fundera vad som finns under hårfästet på en del personer, bättre tagit skotern och jagat ungdomarna istället

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser