Wilma vann SM för stövare

I januarinumret av Jaktjournalen kan du läsa allt om Stövar-SM i Lycksele. Härliga aktionbilder av harar och stövare från de två tävlingsdagarna tillsammans med referat från tävlingen Lycksele (JJ) Wilma, ägare, Tobias Hagesjö, Smålandsstenar, tog hem årets SM-titel för stövare. Wilma segrade med ett förstaprisdrev vardera dag.

Det blev en sensationell seger i SM för stövare när yngste deltagaren, 28-årige Tobias Hagesjö från Smålandsstenar tog hem segern med sin finska stövare Wilma. Wilma drev en räv i 120 minuter första dagen och avslutade med 120 minuters drev på en hare andra dagen.
Wilma och Tobias låg på tredje plats efter första dagen. Efter schillerstövaren Piska och finska stövaren Ira.

Det blev rejäla omkastningar i resultatlistan och efter Wilma slutade Kilbackens Raju-Sari, ägare Leif Bäckström, Kalix . Trea blev King, ägare Jarmo Törbacka.
Läs allt om Stövar-SM i januarinumret av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser