Wicko Sveriges vackraste drever

Leksand (JJ) Vättervindens Wicko har utsetts till Sveriges vackraste drever vid utställningar i Leksand.

Sveriges vackraste drever blev Vättervindens Wicko, till höger, med ägaren Lars-Göran Karlsson, Skillingaryd. Tvåa blev Hallstaforsens Izza VI, som ses tillsammans med ägaren Tony Christensen, Dannike. Domarna på bilden är från vänster Carina Olsson, Siv Bengtsson, Göran Fastén och Göran Johansson.

240 hundar visades upp under två dagar vid den inofficiella utställningen. Enligt arrangerade Dalarnas dreverklubb gör det utställningen till den i särklass största dreverutställningen i Sverige.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser