Walter Borg Auktioner startar Roadshow

För tre år sedan startade Walter Borg Auktioner sin verksamhet med vapenauktioner. Utvecklingen har varit snabb och nu satsar man på en "Roadshow" med planerade nedslagsplatser i Göteborg, Malmö, Kalmar och Jönköping.

Walter Borg startade sin auktionsverksamhet 2007 och har just genomfört sin 7:e auktion. Antalet utropsnummer till auktionerna har stadigt ökat liksom förfrågningarna från kunder inför kommande auktioner. För att möta kundbehovet kommer Walter Borg Auktioner att – med början i höst – möta kunderna ute i landet.

 Auktionerna som startade 2007 har för varje auktionstillfälle växt i omfång och uppmärksamhet, från att ha omfattat något 100-tal nummer till att vid den senaste auktionen omfatta drygt 300 auktionsnummer. Christer Borg, Vd och ägare till Walter Borg Jakt & Fritid i tredje generationen, säger så här om utvecklingen.

–    Vi började lite trevande för 3 år sedan och visste väl inte riktigt om vi skulle kunna ta oss in på marknaden bland redan etablerade auktioner. Som nybörjare inom området var det svårt att veta i vilken ände vi skulle börja och naturligtvis blev en del inledningsvis inte gjort på bästa sätt, men med tiden lärde vi oss vad som är viktigt att fokusera på för att få verksamheten att löpa friktionsfritt med nöjda kunder som resultat. Efter den senaste auktionen kan vi med fog säga att vi nu är väl etablerade på marknaden för vapenauktioner.

Som auktionsförrättare lyckades man redan från början engagera Johan Nordén, välkänd profil i auktionssammanhang och som TV-programledare. Johan har bland annat ett förflutet som Vd  för välrenommerade auktionsfirman Bukowskis och har förutom all tänkbar kunskap inom auktionsområdet ett genuint jakt- och naturintresse.

–  Det var ett riktigt lyckokast när vi lyckades engagera Johan som auktionsförrättare, berättar Christer.  Johan har med sin gedigna rutin och sin trygga person genomfört auktionerna på ett professionellt och engagerat sätt även om vi som nybörjare till en början kände stor ovana. Johan är en verklig tillgång för Walter Borg Auktioner.

– Vi ser det som ett ytterligare ett steg i vårt arbete att fördjupa våra kundrelationer och utöka vår kundservice när vi nu till hösten startar vår ”roadshow” ute i landet berättar Stefan Hamlin, butikschef på Walter Borg och organisatör för auktionerna.

– För att underlätta för kunder som står i begrepp att sälja ett vapen, och har långt till vårt inlämningsställe i Stockholm, kommer vi att finnas ute i landet för att på plats kunna svara på frågor, värdera och också ta emot vapen för försäljning.

Göteborg, Malmö, Kalmar och Jönköping är planerade nedslagsplatser inför nästa auktion.

– Vi ser en ökad tillströmning av kunder, kanske framför allt i södra Sverige och det känns viktigt att kunna möta efterfrågan på detta sätt, avrundar Stefan.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser