Walter Borg Auktioner startar Roadshow

För tre år sedan startade Walter Borg Auktioner sin verksamhet med vapenauktioner. Utvecklingen har varit snabb och nu satsar man på en "Roadshow" med planerade nedslagsplatser i Göteborg, Malmö, Kalmar och Jönköping.

Walter Borg startade sin auktionsverksamhet 2007 och har just genomfört sin 7:e auktion. Antalet utropsnummer till auktionerna har stadigt ökat liksom förfrågningarna från kunder inför kommande auktioner. För att möta kundbehovet kommer Walter Borg Auktioner att – med början i höst – möta kunderna ute i landet.

 Auktionerna som startade 2007 har för varje auktionstillfälle växt i omfång och uppmärksamhet, från att ha omfattat något 100-tal nummer till att vid den senaste auktionen omfatta drygt 300 auktionsnummer. Christer Borg, Vd och ägare till Walter Borg Jakt & Fritid i tredje generationen, säger så här om utvecklingen.

–    Vi började lite trevande för 3 år sedan och visste väl inte riktigt om vi skulle kunna ta oss in på marknaden bland redan etablerade auktioner. Som nybörjare inom området var det svårt att veta i vilken ände vi skulle börja och naturligtvis blev en del inledningsvis inte gjort på bästa sätt, men med tiden lärde vi oss vad som är viktigt att fokusera på för att få verksamheten att löpa friktionsfritt med nöjda kunder som resultat. Efter den senaste auktionen kan vi med fog säga att vi nu är väl etablerade på marknaden för vapenauktioner.

Som auktionsförrättare lyckades man redan från början engagera Johan Nordén, välkänd profil i auktionssammanhang och som TV-programledare. Johan har bland annat ett förflutet som Vd  för välrenommerade auktionsfirman Bukowskis och har förutom all tänkbar kunskap inom auktionsområdet ett genuint jakt- och naturintresse.

–  Det var ett riktigt lyckokast när vi lyckades engagera Johan som auktionsförrättare, berättar Christer.  Johan har med sin gedigna rutin och sin trygga person genomfört auktionerna på ett professionellt och engagerat sätt även om vi som nybörjare till en början kände stor ovana. Johan är en verklig tillgång för Walter Borg Auktioner.

– Vi ser det som ett ytterligare ett steg i vårt arbete att fördjupa våra kundrelationer och utöka vår kundservice när vi nu till hösten startar vår ”roadshow” ute i landet berättar Stefan Hamlin, butikschef på Walter Borg och organisatör för auktionerna.

– För att underlätta för kunder som står i begrepp att sälja ett vapen, och har långt till vårt inlämningsställe i Stockholm, kommer vi att finnas ute i landet för att på plats kunna svara på frågor, värdera och också ta emot vapen för försäljning.

Göteborg, Malmö, Kalmar och Jönköping är planerade nedslagsplatser inför nästa auktion.

– Vi ser en ökad tillströmning av kunder, kanske framför allt i södra Sverige och det känns viktigt att kunna möta efterfrågan på detta sätt, avrundar Stefan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser