Wahl-Bos Gullan – Årets SM-vinnare

Sollefteå (JJ) Det blev en kamp in till slutminuterna i årets upplaga av Stövar-SM. Men till slut stod finsk stövaren Wahl-Bos Gullan som slutsegrare.

När första provdagen var avslutad hade Åivets Sirpa och Villipuron Kusti var sitt förstapris. Wahl-Bos Gullan låg trea med ett andrapris.

Dag två innehöll många fina drev. Wahl-Bos Gullan drev hem ett förstapris och gick upp i ledningen eftersom Kustis hare gick i gryt. Åivets Sirpa gick tom hela förmiddagen men fick upp en hare efter lunch. Den drev hon tills provet avslutades men tiden räckte inte till.

Wahl-Bos Gullas två drev höll därför hela vägen till SM-seger och hon blev dessutom enda startande hund som kammade hem en elitetta.

gullan_smsida

Till tävlingssidan

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser