Wahl-Bos Gullan – Årets SM-vinnare

Sollefteå (JJ) Det blev en kamp in till slutminuterna i årets upplaga av Stövar-SM. Men till slut stod finsk stövaren Wahl-Bos Gullan som slutsegrare.

När första provdagen var avslutad hade Åivets Sirpa och Villipuron Kusti var sitt förstapris. Wahl-Bos Gullan låg trea med ett andrapris.

Dag två innehöll många fina drev. Wahl-Bos Gullan drev hem ett förstapris och gick upp i ledningen eftersom Kustis hare gick i gryt. Åivets Sirpa gick tom hela förmiddagen men fick upp en hare efter lunch. Den drev hon tills provet avslutades men tiden räckte inte till.

Wahl-Bos Gullas två drev höll därför hela vägen till SM-seger och hon blev dessutom enda startande hund som kammade hem en elitetta.

gullan_smsida

Till tävlingssidan

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser