Vuxenförbud på älgjakten i Arboga

Arboga (JJ) En vikande älgstam har resulterat i att Arboga älgskötselområde nu drar i handbromsen inför den stundande älgjakten.

Under den kommande älgjakten får inga vuxna älgar fällas i Arboga skötselområde. Stammen är i för dåligt skick.

– Vi hade redan reviderat planen kraftigt inför det här året, men sedan fick vi resultatet av en spillningsinventering och ansåg att det behövdes kraftigare åtgärder. Vi har en jätteklen älgstam, så enkelt är det, säger Roul Fahlin, sekreterare i älgskötselområdet till Sveriges Radio Västmanland.

Ett av skälen till den vikande älgstammen i området är enligt Roul Fahlin kraftiga stammar av övrigt klövvilt som konkurrerar om födan.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser