Vuxen varghanne överkörd

Högsäter (JJ) En stor varghanne dödades i samband med en viltolycka strax norr om Högsäter i Dalsland i dag.

I området fälldes i vintras en vargtik under skyddsjakt sedan ett antal angrepp på tamboskap och hundar inträffat i anslutning till Kroppefjällsreviret. Det är dock inte varghannen i det paret som nu körts ihjäl. Den hannen har nämligen ett gammalt sändarhalsband på sig.

Göte Johansson är besiktningsman för rovdjur och före detta rovdjursspårare på Länsstyrelsen. Han har varit i kontakt med personen som tillfälligt tagit hand om kroppen.

– Det ska enligt uppgift vara en mycket stor hanne, men inte den gamla revirhannen. Vi har ju en ständig trafik med varg hela tiden. I dag finns det så många individer så det är svårt att säga var den här kommer i från, säger han.

Vargkroppen kommer sändas till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för vidare analys.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser