Vuxen varghanne överkörd

Högsäter (JJ) En stor varghanne dödades i samband med en viltolycka strax norr om Högsäter i Dalsland i dag.

I området fälldes i vintras en vargtik under skyddsjakt sedan ett antal angrepp på tamboskap och hundar inträffat i anslutning till Kroppefjällsreviret. Det är dock inte varghannen i det paret som nu körts ihjäl. Den hannen har nämligen ett gammalt sändarhalsband på sig.

Göte Johansson är besiktningsman för rovdjur och före detta rovdjursspårare på Länsstyrelsen. Han har varit i kontakt med personen som tillfälligt tagit hand om kroppen.

– Det ska enligt uppgift vara en mycket stor hanne, men inte den gamla revirhannen. Vi har ju en ständig trafik med varg hela tiden. I dag finns det så många individer så det är svårt att säga var den här kommer i från, säger han.

Vargkroppen kommer sändas till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för vidare analys.

AKTUELLT

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Annonser