Vorstehklubbens riksprov avgjort

Arvidsjaur (JJ) Vorstehklubbens riksprov för kontinentala raser gick i skogarna runt Arvidsjaur i Norrbotten 31 augusti till 3 september. Omkring 90 hundar gjorde under fyra dagar upp om riksprovsvinnartiteln i unghundsklass och elitklass.

Årets segrare av Riksprovet i unghundsklass samt elitklass. Foto: Jonas Seger

 

Under de tre första dagarna gick fyra unghundsgrupper och tre elithundsgrupper ut i skogarna r kring Arvidsjaur för att finna fågel. Fågelgången var väldigt varierande mellan områdena och gråfågeln var inte alltid så samarbetsvilliga.

Efter fältarbetet var 20 elithundar och 11 unghundar godkända och vidare till lördagens eftersökgrenar, spår och vatten. Just eftersöksgrenarna blev väldigt avgörande i Elitklassen, där de främsta hundarna från fältarbetet inte klarade av vattnet eller spåret.

Slutligen var elva unghundar till pris, där tre hundar fick ett förstapris och en strävhårshane från Skåne hade skrapat ihop flest poäng.

I elitklassen gick 13 hundar till pris och två hundar hade erövrat ett första pris, slutligen stod en Piteåhund som vinnare.

I unghund vann Skogs MacGyver med 180 poäng, ägare Eva Björk.

I Elitklassen vann korthårshanen Fjällbrisens Ovela Metso med 162 poäng, ägare Andreas Marklund.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser