Vitkindad gås allt vanligare

Vitkindade gäss blir allt vanligare längs västkusten. Samtidigt väntas antalet kandadagäss och grågäss fortsätta att öka. Något slut på arternas expansion är inte i sikte, enligt forskare.

Den vitkindade gåsen är något mindre och robustare än kanadagåsen. Jämfört med sin större släkting har den ett nästan helt vitt huvud som gör att den relativt lätt går att känna igen.
På bara några år har vitkindade gäss blivit vanliga längs västkusten.
I sommar har flockar på över 150 individer noterats i trakterna av Amundön. Flockar av vitkindade gäss – med ungar – kan också skådas i Ryskärsfjorden i Kungälvs kommun och i norra Bohuslän runt Strömstad.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser