Vita älghundarna laddar för klubbkamp

Örnsköldsvik (JJ) Lördag den 26 september arrangerar Vita Älghundklubben sin traditionella klubbkamp i skogarna utanför Björna i Västernorrland.

För femte året arrangerar Vita Älghundklubben sitt klubbmästerskap. I år är det sju hundar som kommer att göra upp om titeln i skogarna runt Björna den 26 september.

Tävlingscentrum blir i Norrböle, Bredbyn och mästerskapet arrangeras tillsammans med Västernorrlands Älghundklkubb. Provmarkerna uppges också hålla en bra älg- och björnstam.

Följande hundar kommer till start:
Vittflys Opie SE21473/2013, ägare, Roger Lindberg.
Skogfjällets Kotte SE26677/2011, ägare, Ronald Nyström.
Milou SE52067/2012, ägare, Hans Johansson.
Skogfjällets Ticka SE26678/2011, ägare, Tore Öberg.
Coccosflingans Grim, SE57730/2011, ägare, Andreas Hammarström.
Passbos B-Zita, SE42074/2012, ägare, Anders Norlin.
Lowita, SE25020/2010, ägare, Marita Forsberg.

Jaktjournalen kommer senare att rapportera från mästerskapet.

Treårige Milou och ägaren Hans Johansson är ett av ekipagen som deltar vi KM:et.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser