Vit älg i Munkedal

Munkedal (JJ) För en tid sedan kunde Jessica Hemlin fotografera en vit älg. 22-åriga Jessica bor mellan Torreby och Gårvik i Munkedals kommun. Ett område där det finns två vita älgar.

– Det märks att den vita älgen är van vid människor och uppmärksamhet. Den var helt lugn, de andra två tjurarna blev lite oroligare, säger Jessica.

– Det är lite häftigt, det kan jag villigt erkänna. Och jag tycker det är fint att jägarna häromkring har sagt att de inte tänker skjuta den.

Biologen Jan Uddén har också sett den vita älgen. Han berättar att det tidigare har funnits en population med vita älgar.

­– Älgen i Munkedal är numer en sevärdhet, det finns en konsensus om att man inte ska skjuta den, säger Uddén, till Bohuslänningen.

Se bilder av vita älgen på Bohuslänningens hemsida

 

 

 

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser