Vit älg i Bohuslän

Bohuslän(JJ) Den vita älgen i Bohuslän ger naturfotografen Ingemar Pettersson en kick. Nyligen fick ha se den en gång till.

– Varje gång jag ser den så får jag en sådan adrenalin kick. Det är alltid ett under bart möte och det ger mig ro i själen, säger Ingemar Pettersson till Aftonbladet/aftonbladet.se.

Han har sökt älgen under flera år, men det är ett fåtal gånger han sett den. Det handlar om en vit älgtjur som är cirka sju år gammal.

Han har varit i kontakt med jägare i området och fått beskedet att älgen inte ska fällas. Det här rapporterar Aftonbladet/aftonbladet.se.

AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser