Vit älg i Bohuslän

Bohuslän(JJ) Den vita älgen i Bohuslän ger naturfotografen Ingemar Pettersson en kick. Nyligen fick ha se den en gång till.

– Varje gång jag ser den så får jag en sådan adrenalin kick. Det är alltid ett under bart möte och det ger mig ro i själen, säger Ingemar Pettersson till Aftonbladet/aftonbladet.se.

Han har sökt älgen under flera år, men det är ett fåtal gånger han sett den. Det handlar om en vit älgtjur som är cirka sju år gammal.

Han har varit i kontakt med jägare i området och fått beskedet att älgen inte ska fällas. Det här rapporterar Aftonbladet/aftonbladet.se.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser