Vinnarna till rävlockkursen klara

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens populära Rävlockkurs med Ulf Lindroth lockade återigen stort intresse bland rävjägarna. Nu är fem vinnare dragna.
Att jaga räv med lockpipa är en ständig utmaning. Foto: Sven-Erik Arndt.

Att jaga räv med lockpipa är en ständig utmaning. Foto: Sven-Erik Arndt.

Att jaga räv med lock är både spännande och effektivt. Men det krävs lite kunskap för att lyckas och därför arrangerar Jaktjournalen återigen kurs i rävlockens ädla konst. Kursledaren och JJ-medarbetaren Ulf Lindroth har fördjupat sig i denna jaktmetod och lärt sig lura räven.Ulf har även gett ut flera böcker och DVD-filmer om rävlock.

Den 13-15 mars kommer följande fem vinnare att få en intensivkurs i rävlock på marker söder om Trollhättan. En kurs som består av både praktik, skytteträning och jakt.

Vinnarna är:
Anders Thörnqvist, Filipstad, Willy Nyström, Tidaholm, Johan Svensson, Skara, Kjell Åkesson, Gäddede och
Gustav Kruse, Alingsås.

Reserv: Joakim Andreasson, Töllsjö.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser